Meer dan 10 jaar ervaring
Merkonafhankelijk advies
Winterservice met opslag
Proffesionele installatie

Waarom robot maaien?

Waarom robot maaien? Het voornaamste voordeel ligt voor de hand uiteraard. Robot maaien bespaart u natuurlijk veel tijd. Er zijn echter nog meer voordelen. Hier zijn ze opgesomd:

  • Voordeliger. Naast tijd kan robot maaien u namelijk ook geld besparen. Normale grasmaaiers verbruiken namelijk veel brandstof en hebben veel duurder onderhoud. Op termijn zal robotmaaien dan ook voordeliger zijn dan maaien met een benzine maaier.
  • Veilig en Diefstalproof. Verder is robot maaien veilig. Zodra een maairobot wordt opgetild slaat hij direct af. Dat is niet alleen veilig, maar ook van belang in het kader van diefstalpreventie. Alle maairobots zijn namelijk weer pas te activeren als er een persoonlijke pincode is ingevoerd. Zonder pincode kun je dus niets met een robotmaaier.
  • Geen maaiafval. Maairobots verzamelen geen maaiafval. Dan zou er een opvangbak geplaatst moeten worden en dan zou het maaien veel meer energie kosten. In plaats daarvan maait een maairobot het gras zo fijn, Dat het versnipperd wordt en als voeding dient voor de grasmat. Deze techniek heet mulchen. Geen afval én energie besparen, plus ook minder kosten aan bemesting.
  • Geen sporen. Robotmaaiers zijn licht, en laten daardoor geen sporen na op de grasmat. Ook is het maaipatroon willekeurig, Zodat een egaal gazon het resultaat is.
  • Mooier gras en minder onkruid. Omdat een maairobot zo vaak maait zal het gras ook meer vertakken, waardoor er een dichte grasmat ontstaat. Mos en onkruid krijgt hierdoor minder kans.
  • Verticuteren is verleden tijd. Door het intensieve maaien is verticuteren niet meer nodig.
  • Milieuvriendelijker. Een robotmaaier verbruikt geen fossiele brandstoffen, zodat er geen Co2 uitstoot is wat goed is voor het milieu en de portemonnee.
  • Stiller. Een maairobot werkt veel stiller dan een lawaaierige brandstofmaaier. Wel zo prettig voor uw oren als voor uw buren!

Overtuigd? Op de pagina overzicht maairobots vindt u het assortiment, zodat u de robotmaaier die het beste bij u past kunt vinden. Wilt u meer weten waarom robot maaien ook voor u interessant is? Neem dan contact op met ons door onderstaande formulier in te vullen. We nemen dan z.s.m. contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

Velden met een * zijn verplicht.